ÜCRETSİZ İZİN & NAKİT ÜCRET DESTEĞİ (NÜD)

27
Nisan

ÜCRETSİZ İZİN & NAKİT ÜCRET DESTEĞİ (NÜD)

BAHAR E. İYİDOĞAN ULUHAN
Blog
ÜCRETSİZ İZİN & NAKİT ÜCRET DESTEĞİ (NÜD)

4447 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 24- Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte iş sözleşmesi bulunmakla birlikte 4857 sayılı Kanunun geçici 10 uncu maddesi uyarınca işveren tarafından ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan işçiler ile 15/3/2020 tarihinden sonra 51. madde kapsamında iş sözleşmesi feshedilen ve bu Kanunun diğer hükümlerine göre işsizlik ödeneğinden yararlanamayan işçilere, herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan yaşlılık aylığı almamak kaydıyla ve 4857 sayılı Kanunun geçici 10 uncu maddesinde yer alan fesih yapılamayacak süreyi geçmemek üzere; Bu süre içinde ücretsiz izinde bulundukları veya işsiz kaldıkları süre kadar, Fondan günlük 39,24 Türk lirası nakdi ücret desteği verilir.

Yapılan ödemelerden damga vergisi hariç herhangi bir kesinti yapılamaz. Birinci fıkra kapsamında ücretsiz izne ayrılarak nakdi ücret desteğinden yararlanan işçinin fiilen çalıştırıldığının tespiti halinde işverene, bu şekilde çalıştırılan her işçi ve çalıştırıldığı her ay için ayrı ayrı olmak üzere fiilin işlendiği tarihteki 4857 sayılı Kanunun 39 uncu maddesince belirlenen aylık brüt asgari ücret tutarında çalışma ve iş kurumu il müdürlüklerince idari para cezası uygulanır ve ödenen nakdi ücret desteği ödeme tarihinden itibaren işleyecek kanuni faizi ile birlikte işverenden tahsil edilir.

Bu madde kapsamında nakdi ücret desteğinden yararlananlardan 5510 sayılı Kanuna göre genel sağlık sigortalısı veya genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlü olduğu kişi kapsamına girmeyenler, aynı Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında genel sağlık sigortalısı sayılırlar ve genel sağlık sigortasına ilişkin primleri Fondan karşılanır.

Bakanlık, nakdi ücret desteğine ilişkin ödeme usul ve esaslarını belirlemeye ve bu maddenin uygulanmasına ilişkin ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye yetkilidir.” Maddesi doğrultusunda Bakanlıkça yayınlanan NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ uygulama yönetmeliği kısaca aşağıdaki gibidir.

  1. 15.03.2020’den itibaren işten çıkarılan veya ücretsiz izne çıkarılan ve 17.04.2020 tarihinde halen iş sözleşmesi devam eden ancak işverenin Kısa Çalışma Ödeneği başvurusu kabul edildiği halde, prim gün sayısını sağlayamadığından KÇÖ’den faydalanamayan işçilere işsizlik sigortası fonundan günlük 39,24 TL nakit ücret desteği sağlanacaktır. 10 günden fazla çalışan ev hizmetleri çalışanları da bu kapsama dahildir.
  2. İşverenler bu kapsamdaki çalışanlarını https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi sitesi üzerinden ücretsiz izin verilen ayı takip eden ayın 3’üne kadar bildirmelidirler.
  3. İşverenlerim Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamelerinde eksik gün nedenini 28-kodu ile PANDEMİ ÜCRETSİZ İZİN olarak seçmeleri gerekmektedir.
  4. Daha önce KÇÖ başvurulmuş ancak faydalanamayan işçiler için işveren tarafından daha önce bildirilmiş olan 18-Kısa Çalışma Ödeneği gerekçesinin 28-Pandemi Ücretsiz İzin olarak güncellenmesi gerekmektedir.
  5. İşveren tarafından ücretsizi izin nedeni olarak 28 kodu yerine başka kod yanlışlıkla seçilmişse, düzeltmek için SGK İl Müdürlüğü bünyesindeki ilgili SGM (sosyal güvenlik merkezi)’ne başvurulur.
  6. İşverenler;
    1. Ücretsiz İzin Gün Sayısı
    2. İşçinin TC Kimlik No
    3. IBAN bilgisi
    4. Cep Telefonu bilgilerini bildirimde İŞKUR’a belirtmelidirler.
  7. 15.03.2020 tarihinden sonra sözleşmesi feshedilen ancak işsizlik ödeneğine hak kazanamayan işsizlerin NÜD (Nakit Ücret Desteği) ödemesi İŞKUR tarafından resen yapılır. İşveren başvuruna gerek yoktur.
  8. 15.03.2020 tarihinden sonra sözleşmesi feshedilen ancak işsizlik ödeneğine başvurmayan işsizler; e-devlet veya https://esube.iskur.gov.tr internet adresinden başvuru yaparlarsa, NÜD ödeneği alabilirler.
  9. NÜD yani nakdi ücret desteği, 15 Marttan sonra çıkarılan işsizleri kapsasa da 17 Nisan-17 Temmuz 2020 tarihleri arasındaki 3 aylık süre için NÜD ödenir.
  10. NÜD günlük 39,24-TL olup, 0.0759 oranında damga vergisi kesilerek ödenir, başkaca kesinti yapılmaz. Günlük ödenek ücreti o ay içindeki ücretsiz izin gün sayısı ile çarpılarak aylık tutar belirlenir en fazla ödenek aylık 1088-TL’dir. SGK, İşkur’a aylık NÜD ücretlerini takip eden ayın 5’ine kadar bildirir ve İşkur ise bu ödemeleri ayın 8’inden itibaren işsizlere yapar.

Özgül İYİDOĞAN GÜZELCİK
İnsan Kaynakları Danışmanı
Kobi Yönetim Danışmanı

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ VE UYGULAMASI hakkında bilgi almak için tıklayınız.